Over ons

DPML Adviesgroep bestaat sinds 1997. Onze organisatie is altijd gericht geweest op het beter maken van andere organisaties. Hoe wordt werk beter, mooier en makkelijker voor iedereen in een organisatie?

We weten als geen ander dat je je niet alleen kunt focussen op een bepaald onderdeel in een organisatie. Je moet eerst kijken waar een bedrijf naartoe wil bewegen. Wat betekent dat eigenlijk voor een bedrijf? Daarom starten we altijd met een nulmeting, ook wel een audit genoemd. Hoe is de situatie nu en waarom is dat zo? Een nulmeting verdien je later in het traject dubbel en dwars terug. In hooguit twee dagen kunnen wij met twee consultants een vrij grote organisatie doorlichten.

Water aan de lippen
Wij zoeken binnen organisaties niet naar problemen en praten niemand problemen aan. De partijen met wie wij werken zien zelf in dat het water hoog genoeg staat en dat er een vorm van urgentie is. We gaan in dat geval geheel vrijblijvend en kosteloos het gesprek aan. Denken we dat er echt iets te behalen valt voor onze klant, dan kunnen we verdere stappen zetten. Dat is onze voorwaarde: er moet echt iets te behalen zijn. We helpen dus een organisatie niet alleen op de rit, er moet ook een verandering, verbetering of besparing tot stand komen.

Wij staan naast de mensen binnen een organisatie. De opdracht halen we binnen met de stropdas, maar op de werkvloer gaat deze af. We willen samen verbeteren of veranderen. Daar ligt onze kracht. Er zit namelijk zóveel kennis in een organisatie. Vaak is een zetje nodig om een bepaalde richting op te gaan. We leveren niet alleen een toegevoegde waarde voor een organisatie, maar vinden ook dat een goede consultant zich zo snel als mogelijk overbodig moet maken.

Wij zorgen ervoor dat de kwaliteit of verandering geborgd blijft. Alles draait om plan, do check en act. We borgen in de processen dat mensen niet meer terug kunnen vallen op hun oude methodiek. Dat moet goed tussen de oren zitten. Medewerkers zijn van groot belang, er moet een drijfveer zijn om te veranderen. Werk wordt leuker, of makkelijker.

Ons concept
In het kort kan het concept van DPML Adviesgroep omschreven worden als: analyse, advies en vervolgens implementatie samen met de klant. We willen oplossingen implementeren die bij de klant passen. Medewerkers moeten er immers mee uit de voeten kunnen.

DPML Adviesgroep sluit goed aan bij de huidige behoefte aan no-nonsense advies en follow-up. Met andere woorden: we zijn er niet om enkel facturen te schrijven en met de vinger te wijzen. We bieden dat waar de klant behoefte aan heeft. Daarmee maken we ons zo snel mogelijk overbodig. We gaan samen op zoek naar oplossingen en bieden ondersteuning richting die oplossing toe. Tot slot geven we een duwtje mee, zodat een organisatie zelf verder kan.